Üyelik aktivasyonunuz tamamlanmadı!

hellobar image
hangikredi.com

Konut Kredisi Yapılandırma Nedir?

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 5.12.2012 Güncelleme Tarihi: 15.08.2023

Özellikle yüksek tutarlı ihtiyaçlarda imdada yetişen kredilerde konu geri ödeme aşaması olunca yapılan planlar bazen tutmayabiliyor.

Konut Kredisi Yapılandırma Nedir?
Bankaların geri ödeme aşamasında kullanıcılara sunduğu bir seçenek mevcut: kredi yapılandırma. Peki tüketiciler hangi şartları yerine getirdiğinde kredi yapılandırması imkânından faydalanabilir?

Hâlihazırda borcunuzu öderken neden tekrar bankaya müracaat edersiniz? Konut kredisi yeniden yapılandırma nedir? Konut kredisi yapılandırmaya dair merak edilen tüm soruları bu yazımızda sizin için yanıtladık.

Konut Kredisi Yeniden Yapılandırma Nedir?

Kredi yeniden yapılandırma, refinansman ve remortgage isimleriyle de bilinir. Uygulama, daha önce kullanılan faiz oranlarından düşük miktarlarda ya da kolay ödeme imkânı ile kredi alarak kalan borcun ödenmesi şeklinde tanımlanabilir.

Bankalar, ödeme güçlüğü çeken kullanıcılar için birtakım fırsatlar sunar. Ayrıca kredi faiz oranlarında kayda değer bir gerileme yaşanması hâlinde de benzer olanaklar sağlanır. Bankalar, bu gibi durumlarda aldığınız kredinin geri ödemesini mevcut finansal gücünüze uygun şekilde yapılandırarak biraz nefes almanızı sağlayabilir. Tabii bankaların her talep eden kullanıcıya bu tür imkânlar sunmadığını da hatırlamakta fayda var. Tüketicilerin mutlaka bazı kriterlere uygun olması gerekiyor.

Acil nakit ihtiyacınızı karşılayacak avantajlı ihtiyaç kredileri için HangiKredi'den destek alın!

Böylece toplam kredi maliyetinin aşağı çekilmesi mümkün hâle gelir. Faiz oranlarında ciddi bir değişiklik olmasa bile yapılandırma ile vade süresi uzatılabilir ve aylık geri ödeme miktarları azaltılabilir. Aylık taksitlerin azalması sayesinde bütçeniz rahatlayacağı için ödemelerinizi daha kolay yapabilirsiniz.

Konut kredisi yapılandırma nedir

Kredi Yapılandırmanın Faydaları

Kredi yapılandırma hem bireysel kullanıcılar hem de şirketler için oldukça avantajlı bir seçenek. Tabii bu noktada refinansmandan maksimum fayda sağlamak için bazı hususlara dikkat etmekte fayda var. Kredi yapılandırma uygulamasının kullanıcılara sunduğu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Güncel yapılandırma faiz oranı, krediyi aldığınız faiz oranından düşükse toplam borcunuz azalabilir. En avantajlı konut kredisi faiz oranları için HangiKredi'den destek alın!
  • Ödeme planı; maaş günü, kredi kartı ödemesi ve bunun gibi unsurlar göz önünde bulundurularak yeniden yapılandırılabilir.
  • Vade süresi uzatılarak aylık taksitler azaltılabilir.
  • Faiz yapısı değiştirilebilir. Örneğin sabit faizli sistemden değişken faizli modele geçiş yapılabilir.

Kullanılan kredinin anaparası borç olarak durdukça bankaya belirli bir miktarda faiz ödenir. Vadeler uzadığında ödeyeceğiniz faiz miktarı da artabilir. Dolayısıyla yeniden yapılandırmada aylık bazda ödenecek miktarı düşürmeden taksit sayısı azaltılırsa kredinin maliyeti daha düşük olacaktır.

Kredi Yeniden Yapılandırma Koşulları

Kredi yeniden yapılandırma başvurusunu kimlerin yapabileceği ve hangi koşulların uygun olacağı pek çok kullanıcı için merak konusu. Bu noktada göz önünde bulundurulması gereken bazı hususlar var. Kredi yapılandırırken dikkat edilmesi gereken ayrıntılar:

  • Kalan borç miktarı
  • Faiz oranları arasındaki farklar
  • Aylık taksit miktarları
  • Toplam kredi maliyeti

Konut kredisi faiz oranlarını inceleyin!

Ayrıca bankaların kredi yapılandırma faiz oranları ile güncel tabela faiz oranlarının birbirinden farklı olduğunu da unutmayınız. Yapılandırma yapmaya karar verdiğinizde bankanızla görüşerek bilgi alabilirsiniz. Yapılandırma faiz oranını öğrenerek bu faiz oranıyla kredi hesaplaması yapmanızı öneririz.

Yapılandırma için çalıştığınız bankadan farklı bir kurumu da tercih edebilirsiniz. Bunun için hâlihazırda çalıştığınız kurumu bırakarak yeni bankanız ile işlemleri başlatmalısınız. Dosya masrafı, erken borç kapatma bedeli ve ekspertiz ücreti gibi ek ödemeler mutlaka hesaba katılmalı. Kalan borcunuzu başka bir bankaya taşıyarak bir nevi yapılandırma yapmaya ise borç transferi adı verilir.

Konut Kredisi Hesaplama ve Başvuru

Konut kredisi hesaplama ve yeniden yapılandırma başvurusu yapmak için konut kredisi hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

En düşük faiz oranları, en uzun vade süreleri, en ucuz kredi taksitleri, kısacası en uygun konut kredisi başvurusu için tüm kredi veren bankaların tekliflerini tek bir ekranda; hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde karşılaştırabilirsiniz!

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

27 Oy

-

2,85 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

2 Yorum

Murat kedeli
Murat kedeli 27.10.2019 • 00:00

Vakiflar bankasından aldığım kredimi hala yapilandiramiyorum yok kredi kartı alma zorunluluğunuz var vs vs şeyler on gördüler 2007 yılından beri maaş aldığım banka ama hala yapılandırma yapamıyorum neden?

Yanıtla Beğen(5)
ikon
Hangikredi.com 20.11.2019 • 00:00

Sayın Murat Kedeli, Konuyla ilgili olarak bankanızla iletişim kurmanızı tavsiye ederiz. Dilerseniz başka bankalardan borç transferi talebinde bulunabilirsiniz.

Beğen(5)

Son Eklenen İçerikler

  • İnşaat Maliyetleri ve Konut Fiyatları İlişkisi 17.05.2024

    İnşaat Maliyetleri ve Konut Fiyatları İlişkisi

  • Stajyer Ehliyet Nedir? Süresi Ne Kadardır? 17.05.2024

    Stajyer Ehliyet Nedir? Süresi Ne Kadardır?

  • Big Mac Endeksi Nedir? 17.05.2024

    Big Mac Endeksi Nedir?

  • Zaman Damgası Nedir, Nerelerde Kullanılır? 14.05.2024

    Zaman Damgası Nedir, Nerelerde Kullanılır?