Sosyal hayatı destek kredisi, kişilerin ihtiyaçlarının nakit para şeklinde karşılanmasını içeren finansman araçlarından bir tanesidir.
İçindekiler
Sosyal hayatı destek kredisi, kişilerin ihtiyaçlarının nakit para şeklinde karşılanmasını içeren finansman araçlarından bir tanesidir. Kredi kapsamında mobilya, elektronik, boya, tekstil ve beyaz eşya gibi sektörlerde yer alan firmalarla çeşitli anlaşmalar yapılır. Böylece yerli üretimin desteklenmesi de amaçlanır. Sosyal hayatı destek ihtiyaç kredisi; en az 3 bin, en fazla ise 30 bin TL finansman imkânına sahiptir. Krediyi kullanan kişiler 60 aylık vade ile %0.55 faiz oranı avantajlarından da faydalanabilir. Böylece hem kişilerin hem de firmaların nakit ihtiyaçlarını karşılaması mümkün olur. Sosyal hayatı destek kredisi faiz oranlarının uygunluğu sayesinde ödemeler zorlanmadan tamamlanabilir. “Sosyal hayatı destek kredisi nedir?” sorusunun cevabı bu şekilde özetlenebilir.
“Sosyal hayatı destek kredisine nasıl başvurulur?” sorusu, bu krediyi almak isteyenlerin merak ettiği konular arasında yer alır. Kredi başvurusu için ilgili bankaların en yakın şubesine gitmeniz yeterlidir. Yetkili personeller, sosyal hayatı destek kredisi almak istediğinizi beyan ettiğinizde gerekli yönlendirmeleri yapar. “Sosyal hayatı destek kredisi nasıl alınır?” sorusunun cevabı bu şekilde özetlenebilir. Farklı kredi seçeneklerinde bankaların online ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Bu noktada “Şubeye gitmeden kredi başvurusu alan bankalar hangileridir?” sorusu önem kazanır. Dijitalleşmenin hızla artması ile pek çok banka, zamandan ve mekândan bağımsız şekilde işlem yapmanızı sağlar. Böylece şubeye gitmenize gerek kalmadan kredi başvurusu yapmanız mümkündür. Bu yöntem sayesinde çekilen kredi, doğrudan mevduat hesabınıza aktarılır. Kredi başvuru işlemlerinizi;
kullanarak kolayca tamamlayabilirsiniz. Uygunluk hâlinde krediniz ile iş kurabilir ya da ev/araba sahibi olabilirsiniz.
Nakit ihtiyaçlarını kısa sürede karşılamak isteyen kişiler, “Sosyal hayatı destek kredisi kimlere verilir?” sorusunun cevabını öğrenmek ister. Bankaların belirlemiş olduğu kriterlere uygun olan her kişi, sosyal hayatı destek kredisinden faydalanabilir. Bununla birlikte yerli üretim yapan firmalar da bu kredinin ayrıcalıklarından yararlanabilir. En doğru bilgi için tercih edeceğiniz banka ile görüşebilirsiniz. Bu konuya dair detaylı bilgilere HangiKredi üzerinden de ulaşabilirsiniz.
Sosyal hayatı destek kredisi başvurusu yapmak için bankaların belirtmiş olduğu kriterlere uygun olmak gerekir. Aylık geliri gösteren maaş bordrosu ve kredi puanı gibi kriterler, uygunluk durumunu belirleyen unsurlar arasındadır. Gerekli tüm şartları öğrenmek için kredi kullanmayı planladığınız banka ile iletişime geçebilirsiniz. Sosyal hayatı destek kredisi veren bankaların talepleri çeşitlilik gösterebilir. Örnek olarak Ziraat Bankası, başvuru esnasında satıcı firmaların kendi müşterisi olması gerektiğini belirtir. Aynı zamanda kişiler, bankaların anlaşmalı olduğu firmalardan alışveriş yapmalıdır. Cep telefonu, bilgisayar ve tablet alımları, kredi kapsamında yer almaz. Banka, gerekli gördüğü durumlarda kredi koşullarında değişiklik yapma hakkına sahiptir. “Sosyal hayatı destek kredisi şartları nelerdir?” sorusunun cevabı bu şekilde özetlenmiş olur.
Sosyal hayatı destek kredisi sorgulama işlemini ilgili bankaların size en yakın şubesine giderek gerçekleştirebilirsiniz. Yetkili personel ile görüşerek kredi tutarı, faiz oranı ve ödeme planı hakkında bilgi almak mümkündür. Kredinizi bankaların anlaşmalı olduğu firmalarda kullanarak ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz.
Sosyal hayatı destek kredisi, kişilerin finansman ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda yerli üretim yapan firmaları da destekler. Bu anlamda paketler, firma katkı paylı ve faturalı tüketici kredisi olmak üzere iki farklı kısımda incelenir.
Bu kredi çeşidi sayesinde bankaların anlaşmalı olduğu yerli üretim firmalarından yaptığınız harcamaları taksitlendirebilirsiniz. Bu kapsamda alabileceğiniz ürünler aşağıdaki gibidir;
Örnek ödeme tablosu aşağıdaki gibidir;
Kredi Tutarı | Kredi Vadesi (aylık) | Faiz Oranı | Tahsis Ücreti | Taksit Tutarı | Yıllık Maliyet Oranı(%) |
10.000TL | 36 | 1.44 | 50TL | 375.40 TL | 232.918 |
Anlaşması bulunmayan firmalardan da alışveriş yapabileceğiniz bu kredi, azami 36 ay vade imkânı ile sunulur. Bu krediden faydalanmak isteyen kişiler satın aldıkları ürüne ait fatura ya da proforma ile birlikte kredi başvurusunda bulunmalıdır. Örnek ödeme tablosu aşağıdaki gibidir;
Kredi Tutarı | Kredi Vadesi (aylık) | Faiz Oranı | Tahsis Ücreti | Taksit Tutarı | Yıllık Maliyet Oranı |
10.000TL | 36 | 1.74 | 50TL | 397.89 TL | 286.418 |
Faiz oranları seçtiğiniz pakete göre ve bankalara göre çeşitlilik gösterebilir. En doğru bilgi için ilgili bankayı ziyaret edebilirsiniz. Kredi çekmek istediğiniz tutara göre değişen taksit miktarları ve maliyet oranları hakkında bilgi alabilirsiniz.
Sosyal hayatı destek kredisi alırken ilgili bankanın yetkili personeli ile görüşebilir, geri ödeme planınızı oluşturabilirsiniz. Bu süreç, tercih ettiğiniz bankaya ve sosyal hayatı destek paketlerine göre değişiklik gösterir. Bankanızın kredi vadesi, faiz oranı, tahsis ücreti, taksit tutarı ve yıllık maliyet oranları doğrultusunda geri ödeme planı kolayca oluşturulur.
“Kredi taksitleri geç ödenirse ne olur?” sorusu, ödemeler konusunda sorun çeken kişilerin merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Bankalar, ödemelerin aksaması gibi durumlarda gecikme faizi olarak adlandırılan bir uygulama başlatır. Ödemenin yapılmadığı her gün, bu faiz borca işlemeye başlar. Geciktirilen taksitler yalnızca ödeme sürecine değil, sonraki kredi alım işlemlerine de etki eder. Bu durum, kredi notunu düşüren faktörler arasında yer alır. Gecikme faizinin işlemeye devam ettiği sırada kredi sahibine ihtarname gönderilir. İhtarnamede yazan süre bitiminde ödeme yapılmamışsa yasal süreç başlatılır. Avukatların ve takip departmanlarının ilerlettiği süreçte haciz işlemlerine başvurulur. Bu tip süreçlerle karşılaşmamak için kredi taksitlerini düzenli şekilde ödemek son derece önemlidir.
“Sosyal hayatı destek kredisi nasıl yapılır?” sorusunu merak eden kişiler, bu krediyi veren bankalar ile iletişime geçerek yanıt alabilir. Sosyal ihtiyaçların karşılanmasını sağlayan anlaşmalı bankalar hem kişilerin hem de yerli üretim yapan firmaların hayatını kolaylaştırır. Bu bankalar aşağıdaki gibi sıralanır;
Sosyal hayatı destek kredisine başvurmak için Ziraat Bankası şubelerine gidebilirsiniz. Farklı kredi paketlerinden birini seçerek nakit ihtiyaçlarının karşılanması mümkündür. En az 3 bin, en fazla 30 bin TL kredi limitine sahip Ziraat Bankası, uygun faiz oranları ile geri ödemeyi kolaylaştırır.
Hem bireysel kullanıcıları hem de yerli üretim yapan firmaları destekleyen VakıfBank, sosyal hayatı canlandırmayı amaçlar. Banka ile anlaşması olan veya olmayan firmalardan alışveriş yapabilir, nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. VakıfBank'ın sunduğu kredi miktarı da en az 3 bin, en fazla 30 bin TL olarak belirlenmiştir.
Halkbank sosyal hayat destek kredisi, düşük faiz oranları ve 60 ay vade imkânları ile kullanıcıların beğenisini kazanır. Böylece tüketiciye finansman sağlarken aynı zamanda yerli üretim yapan firmaları destekler. Halkbank sosyal hayat destek kredisi hakkında detaylı bilgi almak için kurumun en yakın şubesini ziyaret edebilirsiniz.
Sosyal hayatı destek kredisi anlaşmalı firmaları, ilgili bankaların internet sitesinden takip ederek öğrenebilirsiniz. Örnek olarak Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu firmaların bazıları şunlardır;
Vakıfbank’ın anlaşmalı olduğu firmaların bazıları şunlardır;
Halkbank’ın ise anlaşmalı olduğu firmaların bazıları şunlardır;
“Sosyal hayatı destek kredisi ne zamana kadar geçerli?” sorusunun cevabı, bu kredi türünü tercih etmeyi planlayanlarca merak edilir. Destek kredisi, 2021’in sonuna kadar geçerlidir. Bu süre ile ilgili değişiklikleri HangiKredi üzerinden kolayca takip edebilirsiniz. “Sosyal hayatı destek kredisi ne zaman bitiyor?” gibi sorusuna da bu şekilde cevap verilebilir. “Sosyal hayatı destek kredisi devam ediyor mu?” sorusunu soran ve kredi kullanmayı düşünen herkes bu imkânlardan faydalanabilir.
Nakit ihtiyaçlarınızı kısa sürede karşılayan kredi hem size hem de yerli üretim yapan firmalara pek çok fayda sağlar. HangiKredi üzerinden sosyal hayatı destek kredisi hesaplaması yapabilir, uygun ödeme yöntemleri ile bütçenizi destekleyebilirsiniz. “Kredi Öderken Zorlanmamak İçin Ne Yapılmalı?” içeriğimizi inceleyerek bütçenize uygun bir ödeme planı oluşturmanız mümkündür. Bu sayede kredinizi en kolay şekilde geri ödeyebilirsiniz.
Yorum Yazın
Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.