hangikredi.com

Konut Kredisi Kullanmanın 10 Avantajı

Ahmet Büyükduman

Yayımlama Tarihi: 18.02.2022 Güncelleme Tarihi: 2.04.2023

Ülkemiz bir süredir yüksek enflasyonun etkisi altında, yüksek enflasyon sürecinde konut da dahil tüm varlıkların fiyatlarında hızlı bir artış gözlemleniyor.

Konut Kredisi Kullanmanın 10 Avantajı
Ahmet Büyükduman, konut kredisi kullanmanın avantajlarını HangiKredi okurları için derledi.

Konut Sahibi Olmanın Birçok Avantajı Var

Yüksek enflasyon her ne kadar kredi faizlerini yukarı yönde etkilese de uzun vadeli konut kredi faizleri, enflasyon oranının altında belirlenebiliyor. Konut fiyatlarında beklenen yüksek artışa rağmen enflasyon oranının altındaki faiz oranlarıyla kredi kullanarak ev sahibi olmanın birçok avantajı var.

Konut Kredilerini İnceleyin!

Bu noktada, kredi ile konut almanın ilk akla gelen 10 avantajını sizinle paylaşmak isterim.

  1. İlk olarak, konut sahibi olmak için uzun süre beklemeniz gerekmez. Satın almayı düşündüğünüz ev için uzun süre bekleyip birikim yapmak yerine, kredi kullanarak daha kısa sürede ev sahibi olabilirsiniz. Böylece ev sahibi olmanın güven ve prestijini daha erken yaşlarda hissetmiş olursunuz. 
  2. İkinci olarak, evinizi zevkinize göre dekore edebilirsiniz. Kendi evinize sahip olduğunuzda taşınma kaygısı duymadan kendi zevkinize uygun gerekli tamiratları ve  tadilatları yaparak, uzun süre kullanabileceğiniz mobilyaları edinme konforunu yaşarsınız. 
  3. Üçüncü olarak ise sorunsuz bir konuta sahip olursunuz. Bankadan kredi kullanarak konut sahibi olduğunuzda, ekspertiz raporu olumlu sonuçlanmış hukuki ve teknik konularda sorunsuz bir konuta sahip olduğunuzdan emin olursunuz.  
  4. Dördüncü olarak, zaman içinde taksitleriniz sabit kalır. Bizim ülkemizde konut kredileri sabit faizlidir. Yani kredi faiz oranınız ve buna bağlı olarak taksit tutarlarınız vade boyunca değişmez. Piyasa faizleri artsa bile sizin faiz oranınız aynı kalır, taksit tutarlarınız yükselmez. Kısacası, yukarı yönlü faiz oranı değişikliklerinden etkilenmezsiniz. 
  5. Beşinci olarak, taksit ödemelerinizin toplam geliriniz içindeki payı zamanla azalır. Kredi taksitleriniz sabit kalırken geliriniz artacak ve her geçen yıl kredi taksitinin bütçeniz içindeki ağırlığı azalacaktır. Böylece bütçenizden diğer harcamalarınız için daha çok pay ayırabileceksiniz. 
  6. Altıncı olarak, muhtemel risklere karşı güvence altında olursunuz. Krediyle konut sahibi olduğunuz için banka gerek kredi borcunuzu gerekse konutu sağlığınız veya mali durumunuzdaki bozulmalara karşı sigortalama işlemi yaparak birikimlerinizi güvence altına alır.  
  7. Yedinci olarak, refinansman yaparak kredi taksitlerinizi düşürebilirsiniz. İleri tarihlerde piyasa faizleri düşecek olursa daha düşük faizle, dolayısıyla da daha düşük taksitlerle kredinizi yeniden yapılandırma opsiyonunuz her zaman mevcuttur. Bu durumda aynı borcu daha düşük taksitlerle ödeme imkânı kazanırsınız.
  8. Sekizinci olarak, net servetiniz zamanla artar. Kredi vadesi içinde konutunuzun değeri arttığı ve borcunuz azaldığı için net servetiniz çoğalır. Özellikle yüksek enflasyonist süreçte konut fiyatlarındaki yüksek artışlar net servetinizi büyütür. 
  9. Dokuzuncu  olarak, kredi taksitinizin bir kısmını kira ile ödeyebilirsiniz. Yüksek enflasyon dönemlerinde kiralar da hızla arttığı için kredi vadesi içinde evinizin kirası kredi taksitinizi yakalayıp geçebilir bile… Beş ya da yedi yıl sonra kredi taksit tutarınız evin cari kirasına eşitlenebilir. Evinizi krediyle satın alıp kiraya vermişseniz, bir süre sonra kredi taksitinizi kiracınız ödüyor hale gelebilir. 
  10. Onuncu olarak, tasarruf alışkanlığı kazanırsınız. Konut kredisi ödediğiniz için harcamalarınız da dikkatli olur, belki de ömür boyu sürecek bir tasarruf alışkanlığı kazanmış olursunuz. Bu alışkanlık ise sizi ileri yaşlarınız için daha yüksek bir refah seviyesine ulaştırır. 

Ahmet Büyükduman'a ait diğer yazıları okumak için;

close icon

Yazar Hakkında

yazar
Ahmet Büyükduman

ODTÜ’den lisans, İstanbul Üniversitesi’nden yüksek lisans ve doktora derecelerine sahip olan Ahmet Büyükduman İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’de sorumlu değerleme uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Faturasız Ürün Satmanın Cezası Nedir?

    Faturasız Ürün Satmanın Cezası Nedir?

  • Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? 19.11.2024

    Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

  • Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır? 13.11.2024

    Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır?

  • Ertelenmiş Vergi Nedir?

    Ertelenmiş Vergi Nedir?