hangikredi.com

Akılcı Kredi Kullanımı Nedir?

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 4.02.2020 Güncelleme Tarihi: 26.12.2023

Kredi, bankaların en çok kullanılan ürünlerinden birisi; bireyler, KOBİ'ler ve hatta büyük kurumlar da zaman zaman kredi kullanarak ihtiyaçlarını karşılar.

Akılcı Kredi Kullanımı Nedir?

Kredi, bankaların en çok kullanılan ürünlerinden birisi; bireyler, KOBİ'ler ve hatta büyük kurumlar da zaman zaman kredi kullanarak ihtiyaçlarını karşılar. Kullanılan kredinin finansal hayatı olumsuz etkilememesi için HangiKredi, tüm kullanıcılarına akılcı kredi kullanımını öneriyor. Peki nedir akılcı kredi kullanımı?

Gerçekten İhtiyacınız Varsa Kredi Kullanın!

Kredi kullanmadan önce kendinize sormanız gereken ilk soru şu olmalı; bu benim için bir istek mi, yoksa ihtiyaç mı? Yani sizin gerçekten kredi çekmeye ihtiyacınız var mı, yoksa siz sadece kolay olduğu veya canınız istediği için mi kredi çekiyorsunuz? Tabii ki karşılaştırma ve araştırma sonrası kredi başvurusu yapmak paraya ulaşmanız için hızlı ve kolay yollardan birisi. Fakat doğru tercihler yapmadığınız zaman, kendinizi finansal olarak sizi zorlayabilecek bir ödeme döngüsünün içinde bulabilirsiniz. Ödeme yapamadığınız durumda ise yasal yaptırımlara kadar ilerleyen bir süreçle karşılaşabilirsiniz. Kredi çekmeden önce almak istediğiniz o ürüne veya hizmete gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını, aracınızı değiştirmenizin gerekip gerekmediğini, alacağınız evin size maliyetini mutlaka düşünün.

Akılcı Kredi Kullanımı Nasıl Olmalı?

Aylık Gelir ve Giderlerinize Göre Taksitler Belirleyin!

Akılcı kredi kullanımı için aylık taksitleri doğru belirlemeniz çok önemli. Kredi çekmek için hesaplama yapmadan önce mutlaka bir bütçe yapın. Aylık gelirlerinizi, giderlerinizi bir yere yazın ve acil durumlar için de kenara bir miktar para ayırın. Sonrasında ise bir ayda ödeyebileceğiniz kredi tutarını hesaplayın. Yani sizin hane gelirinizden giderle çıktığı zaman kalan paradan sizi zorlamayacak bir ödeme tutarı belirleyin. Kredi ararken de vadeyi ve aylık ödeme miktarını buna göre seçin. Böylece ödemelerde sorun yaşamazsınız.

Gelirinize Göre Ne Kadar Kredi Çekebileceğinizi Hesaplayın!

Ödeme Planınızı Kısa Vadeli Olarak Düzenleyin!

Uzun vade seçip krediyi daha küçük taksitlerle ödemek doğru bir tercih gibi dursa da aslında tüketiciye ek bir maliyet oluşturabiliyor. Vadenin uzaması demek ödeyeceğiniz faiz tutarının da artması demek. Yani aynı tutarda krediyi 36 ay yerine 60 ayda ödemek istediğinizde daha düşük aylık taksitler verecek olsanız da cebinizden çıkacak toplam tutar artar. Bütçenizi zorlamadan, aylık olarak cebinizden çıkabilecek en üst limit ile kredinizi en kısa vadede bitirmek günün sonunda size kazanç olarak dönecektir. Kendi finansal gerçeklerinizi de ihmal etmeyin. Kısa zamanda ödeyeceğim diye de bütçenizi zorlamayın. Bu noktada bir denge kurmaya özen gösterin.

Borcunuzu Eksiksiz ve Zamanında Ödeyin!

Akılcı kredi kullanımı için en önemli maddelerden biri sanıyoruz ki bu. İhtiyaç duyduğunuzda daha kolay kredi kullanabilmek adına kredi skorunuzun yüksek olması çok önemli. Düzensiz ve eksik ödemeler kredi notunuzu düşüreceğinden, ilerleyen dönemde kredi ve kredi kartı alma ihtimaliniz de düşer. Bunun yanı sıra ödemelerinizi yapmamanız bazı yasal yaptırımlara da yol açabilir. Kredi sicilinizin bozulmaması ve yasal yaptırımlarla karşılaşmamak için ödemelerinizi zamanında ve eksiksiz yapmanızı tavsiye ederiz.

KREDİ HESAPLA

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?

    Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?

  • İşten Çıkış Kodu Nedir? 30.10.2024

    İşten Çıkış Kodu Nedir?

  • Sanal POS Nedir? Avantajları Nelerdir? 25.10.2024

    Sanal POS Nedir? Avantajları Nelerdir?

  • Konkordato Nedir? 16.10.2024

    Konkordato Nedir?

kapat