Borç transferi ile kredi yeniden yapılandırma birbirine çok benzeyen bankacılık işlemleri olsalar da arada küçük bir nüans vardır.
Yeniden yapılandırma, (çoğunlukla) aynı bankada, ödeme güçlüğü çekilen bir kredi ya da kredi kartı borcu için ilgili banka ile görüşerek yeni ve kolay bir ödeme planının hazırlanmasıdır. Borç transferi ise (genellikle) bir ya da birden fazla bankada bulunan ve yine ödenemeyen borçların tek bir bankada toplanmasıdır.
Borç transferi genellikle kredi ile kredi kartı borçları için uygulanırken; yeniden yapılandırma, konut kredisi borçlarında yapılmaktadır.
Şimdi kısaca bahsedelim. Konut kredisi yeniden yapılandırma yapmaya karar verirken esas alınması gereken birkaç husus vardır:
Bu noktaları dikkate alarak yapacağınız bir hesap sonrası yapılandırma yapmanın gerekliliğine karar verebilirsiniz.
Yapılandırma hesaplaması yapmak için HangiKredi'den destek alabilirsiniz!
İlaveten aynı bankada da yapılandırma yapabilirsiniz. Borçlar ödenemediğinde bankalar çoğunlukla yapılandırmaya açıktırlar. Bu sayede hem onlar alacaklarını tahsil ederler hem siz daha küçük aylık taksitlerle bütçenizi çok zorlamadan ödeme yapmış olursunuz.
Tabii bunun bir bedeli olacaktır: Farklı faiz oranları ve gerekirse uzatılmış vadelerle daha fazla “toplam geri ödeme” tutarı!
Borç transferi ile amaç genellikle birkaç bankaya dağılmış olan borçları tek bir bankada toplamaktır (eğer sizin de farklı ödeme tarihleri olan ve bütçenizi zorlayan birden fazla kredi/kredi kartı borcunuz varsa bu seçeneği değerlendirebilirsiniz).
Transfer esnasında borçların aktarıldığı bankadan alınan destek ile mevcut borçlar kapatılır. Böylece taksitleri tek bir günde ve belli bir tutarda ödeyebilirsiniz. Tabii borç transferi de cebinizden çıkan toplam tutarı arttıracaktır.
Borç transferi yapan bankalar dönem dönem kampanyalar düzenlemektedirler. Borç transferi kredisi ile ilgili kampanyaları Hangikredi.com’da takip edebilirsiniz. Kampanya koşulları ve transfer şartları bankalar arasında farklılıklar gösterebilir. Kredi faiz oranları da farklılıklar gösterir ancak vade süreleri yasalar ile belirlendiğinden, ihtiyaç kredisi borç transferi işlemlerinde en uzun vade süresi 72 aydır.
Yapılandırma işlemleri için tüketicilerin ilk tercihleri, halihazırda çalışılmakta olan banka olurken, borç transferinde bu tercih en uygun kredi teklifini sunan banka olarak değişmektedir. Hangikredi.com aracılığı ile kredi hesaplama işlemi yaparak ihtiyaç kredisi ya da konut kredisi yapılandırması ile borç transferi yapabilirsiniz.
En Uygun Kredi Faiz Oranları için HangiKredi'den destek alabilir, kredi karşılaştırma yapabilir ve avantajlı kredilere başvurabilirsiniz!
Yorum Yazın
Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.